Krönika: En match som bekräftade det vi fruktade

Krönika: En match som bekräftade det vi fruktade-->
<!--:sv-->Krönika: En match som bekräftade det vi fruktade<!--:-->
September 2, 2012 23:03
( )
SempreInter.com

Inter-Roma var en match som vi på förhand trodde skulle ge oss anfallsfotboll. Från början till slut. Med ett Roma som tokanfaller och ett Inter som kan kontra med sina duktiga kontringsspelare, istället blev det Roma som drog det längsta strået efter en första halvlek där Inter ägde matchen och spelet. Vi gick dock in i halvtid med 1-1 efter att Inter lite turligt kvitterat i slutet av halvleken tack vare Cassano. I första halvlek såg vi det bästa Inter kunde ge, bollinnehav, fart och rörelse.

På plats var det fantastisk stämning, publiken levde med och Romas bortafölje gjorde sitt bästa för att höras. Vi trodde och hoppades verkligen på en superkväll, men det blev inte så.

De riktigt vassa målchanserna saknades och när vi väl kom förbi på kanterna, fanns det ingen att spela till. I andra halvlek tog Roma tag i matchen och när Inters anfallsfotboll inte existerade så var det upplagt för att den defensiva osäkerheten som vi sett på försäsongen och även i de inledande matcherna skulle straffa sig och så blev det också. Totti hade en magisk kväll(som alltid på Meazza) och det var hans som låg bakom 1-2 målet med sin magiska assist efter att Zanetti och Silvestre gått bort sig defensivt. Castellazzi är inte Handanovic och han hade kunnat göra bättre ifrån sig på både Osvaldos mål samt Marquinhos sista. I de här minuterna av matchen hade Inter inte mycket att säga till om.

Zeman hade gjort sin läxa och det syntes först och främst i andra halvlek att Stramaccioni precis som årets Inter har en lång väg att gå. Först och främst måste det kollektiva försvaret bli bättre och det måste bli mer organiserad press på bollhållaren. Inter har svårt på hemmaplan och frågan är om det verkligen är värt att offra så mycket i försvarsspelet för att ge understöd till den offensiva tridenten? Här är Zemans lag mycket bättre organiserade och det är en av anledningarna till att matchen går som den gör.

Det är bara att gratulera till Roma och Zeman, en Zeman som hyllades av Curva Nord som hängde upp en banderoll där det stod: “Onore a Zeman, icono del calcio pulito.” som betyder, “Ära till Zeman, en ikon för den rena fotbollen.” Om det är Roma som är det lag som ska slå Juventus i år, är för tidigt att säga. Men något bra är på gång i Rom, medan mycket behöver förbättras i Inter.

Säsongen har precis börjat och den här förlusten är inte jordens undergång. Det innebär bara att det är en lång väg kvar att gå på en säsong där vi kan förvänta oss allt från höga toppar, till djupa dalar. Nu krävs det hårt jobb och fokus på det som måste förbättras. Forza ragazzi.

By Editorial Staff

Italian Journalist Paolo Condo: “The Champions Must Be Dethroned, Inter Beat Juventus But AC Milan Didn’t”

January 25, 2021 12:00
( )

Inter have been credited for their Derby d’Italia victory over Juventus last week by Italian journalist Paolo Condo, using a boxing analogy to outline the…

Juventus Sporting Director Fabio Paratici: “We Weren’t Good Enough Against Inter”

January 25, 2021 11:30
( )

Juventus sporting director Fabio Paratici has conceded that the Bianconeri deserved to lose the Derby d’Italia against Inter last week, but responded well to win…

#Podcast – #StudioInter Ep. 172: “Inter Showed Nothing Offensively In 90 Minutes Against Udinese”

January 25, 2021 10:30
( )

This is #StudioInter, the number 1 podcast in English dedicated entirely to FC Internazionale Milano – where it’s 100% Inter, 100% of the time only…

Juventus Midfielder Weston McKennie: “We Saw Inter & AC Milan Drop Points”

January 25, 2021 09:30
( )

Juventus midfielder Weston McKennie issued a rallying call as his side closed the gap at the top of the Serie A table with a 2-0…

Photo – Inter Prepare For Coppa Italia Clash Against AC Milan

January 25, 2021 08:30
( )

With tomorrow’s Coppa Italia Quarter-Final against AC Milan fast approaching, Inter showed the squad in preparation on social media. The club’s official Instagram account posted…

Photo – Inter’s Incredible Scoring Streak Comes To An End

January 25, 2021 06:30
( )

Inter saw their run of games scored in come to a halt in their 0-0 draw against Udinese in Serie A on Saturday, as reported…

Close