Terzo Tempo: Den gamle visade den unge hur det ska gå till

Terzo Tempo: Den gamle visade den unge hur det ska gå till-->
<!--:sv-->Terzo Tempo: Den gamle visade den unge hur det ska gå till<!--:-->
September 2, 2012 23:00
( )
SempreInter.com

Inför matchen pratades det mycket om de båda lagens tränare: Inters Stramaccioni och Romas Zeman. Två fenomen, det som skiljer dem åt är erfarenhet. Kanske var det det som avgjorde ikväll. Jag kommer inte, vilket jag misstänker att vissa kommer göra, såga vår Stramaccioni utmed fotlederna men visst fick man känslan av att det var den gamle som visade den unge hur det ska gå till.

Roma inledde matchen på ett sätt som man sällan ser bortalag göra, med hög press och löpvilja. Inter var inte beredda och vaknade till först när Roma tog ledningen i matchminut 15. Därefter försökte Inter ta över initiativet och kom högre upp i banan. Att Daniele De Rossi skadade sig och ersattes av Marquinho kan ha gjort att Inter tillfälligt fick ett övertag och kunde skapa en del chanser under de sista 15 minuterna. Kvitteringen kom till slut i form av Antonio Cassanos första mål i Intertröjan.

I halvtid gjordes inga byten men det dröjde bara sex minuter in i halvleken innan Antonio Cassano ersattes av Rodrigo Palacio. Ett helt korrekt byte. Cassano är inte i hundraprocentig form riktigt än och Palacios löpvilja behövdes. I den 21:a minuten ersattes Pereira av Cambiasso och direkt efter kom Romas 2-1 genom Osvaldo efter en fin passning av Totti.

I det här läget blev Inters spel andefattigt och man saknade idéer. Att byta in Coutinho cirka 10 minuter efter Romas 2-1 kändes då som ett bra byte. Bara några minuter senare gjorde Roma 3-1 och då kändes matchen helt slut, vilket den till slut var.

Bäst i Inter enligt mig: Silvestre.

Totalt sett var Inter det sämre laget och det är bara att gratulera tränare Zeman och hans Roma till segern. “Onore a Zeman, Icono del Calcio Pulito” (Heder åt Zeman, Ikon för den rena fotbollen) skrev Curva Nord på en banderoll som rullades ut under matchen. Zeman bör hyllas och ikväll läxade han även upp vår tränare. Stramaccioni kommer förhoppningsvis ta lärdom av detta och komma tillbaka, han är smart men än så länge oerfaren.

By Olof Svensson

#Podcast – #StudioInter Ep. 172: “Inter Showed Nothing Offensively In 90 Minutes Against Udinese”

January 25, 2021 10:30
( )

This is #StudioInter, the number 1 podcast in English dedicated entirely to FC Internazionale Milano – where it’s 100% Inter, 100% of the time only…

Player Ratings – Udinese 0 – 0 Inter: Nerazzurri Choke Again & Waste Another Opportunity

January 23, 2021 23:08
( )

Inter played a goalless draw away against Udinese at the Dacia Arena in Match Day 19 of the Serie A and threw away a golden…

Watch – Reaction | Udinese 0–0 Inter | Impotent Display By Nerazzurri

January 23, 2021 20:40
( )

In the latest SempreInterTV video, host Cammy Anderson and co-host Michael Findlay react to Inter’s 0-0 draw in their 19th match of the 2020/21 Serie…

#InterStats Preview – Udinese Vs Inter: Important To Get A Streak Of Wins Going

January 23, 2021 13:00
( )

This evening, Inter head northeast to Udine to play Udinese, a side who are fighting to stay in the Serie A this season. Inter remain…

Preview – Udinese Vs Inter: Another Week Another Bianconeri

January 23, 2021 10:30
( )

Elated by their Derby d’Italia win over Juventus, Inter travel North to Udine to face the other top-flight team in black and white, Udinese, hoping…

Weekly Health Report – Inter’s Overall Squad Status Ahead Of Udinese & AC Milan Clashes

January 23, 2021 01:30
( )

Inter have given fans many reasons to question the capabilities of the current squad having crashed out of all European competitions and consistently dropping points…

Close